- TELECOMMERCE NIEUWS -

Forrester wijst SAS aan als Big Data leider

predictiveanalyticsDe markt van Big Data predictive analytics oplossingen wordt momenteel aangevoerd door softwareleverancier SAS. Dat maakt het Amerikaanse analistenbureau Forrester duidelijk in het rapport ‘The Forrester Wave: Big Data Predictive Analytics Solutions Q1 2013’.

In totaal zijn tien leveranciers onder de loep genomen aan de hand van 51 criteria, verdeeld in drie categorieën: huidige aanbod, strategie en marktaanwezigheid. In iedere categorie torent SAS boven de andere partijen uit. ‘SAS biedt een brede reeks instrumenten voor predictive analytics en een architectuur die meerdere platforms ondersteunt’, meent Forrester. Om dit leiderschap te kunnen handhaven, moet de leidende softwareleverancier volgens de analisten Big Data blijven ondersteunen en steeds geavanceerdere oplossingen bieden voor real-time analytics.

IBM en SAP
Het Amerikaanse analistenbureau is van mening dat bedrijven de mogelijkheden beginnen te ontdekken om Big Data te gebruiken voor het vergroten van de kennis over klanten, het bedrijf en de concurrenten. Door predictive analytics toe te passen, kunnen risico’s worden verkleind en liggen er betere beslissingen in het verschiet. Tevens kunnen organisaties op deze manier klanten meer persoonlijke ervaringen bieden, stelt Forrester vast.

De actuele uitkomsten maken verder duidelijk dat ook IBM en SAP benoemd zijn tot leider op de markt van Big Data predictive analytics oplossingen. De overnames van bedrijven als Netezza en Vivisimo bezorgden IBM deze positie, terwijl SAP een ‘nieuwkomer’ is aan de top. Met name de goede architectuur en strategie van SAP bracht het bedrijf naar deze leidende positie.

Voor de komende jaren verwacht Forrester dat de concurrentie op deze softwaremarkt sterk zal toenemen en dat er ook veel nieuwe bedrijven zich aan zullen dienen.

forresterwave
09-01-2013 om 12:07 uur | Geen reacties
reacties
  • Er zijn nog geen berichten geplaatst.
reageren
Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Verificatie:
I.v.m. automatische plaatsingen, vragen wij u om bovenstaande verificatiecode in te vullen
 
 

Gerelateerde artikelen:


nieuwsarchief